Tijdens de politieke assemblee van de Europese Volkspartij (EVP) in Warschau is Esther de Lange deze week verkozen tot vicevoorzitter van de EVP. Esther de Lange zal zitting gaan nemen in het presidium met onder andere Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani en verschillende andere EVP eurocommissarissen en (euro)parlementariërs.

Esther de Lange: Ik ben vereerd dat het CDA mij naar voren heeft geschoven voor deze positie. Ik ga mijn best doen om het goede werk van mijn voorgangster Corien Wortmann voort te zetten. U mag ervan uit gaan dat ik ook vanaf deze positie op zal blijven komen voor de waarden waarop onze christendemocratische partij is gestoeld. Net zoals in het Europarlement zal ik kritische taal niet schuwen, maar zal de verbinding voorop staan.”

Esther de Lange bekleedt nu twee belangrijke posities binnen de EVP waar ook het CDU van Merkel deel uit maakt. Ze is vicevoorzitter van de EVP-fractie en de EVP-partij. Het Presidium van de EVP komt onder andere bijeen de dag voor een Europese top.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.